Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια
200 γρ. μπρόκολο κομμένο σε μικρές τούφες
200 γρ. κουνουπίδι κομμένο σε μικρές τούφες
100 γρ. ταχίνι
1/2 φλιτζ.ηλιέλαιο
2 καρότα λεπτοκομμένα
1 πράσο (το άσπρο κομμάτι) ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
σουσάμι
λίγο κύμινο
αλάτι
πιπέρι
ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ηλιέλαιο και τσιγαρίζουμε το πράσο και το καρότο.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ζεσταθούν, χωρίς να ψηθούν και να μαραθούν.
Ρίχνουμε το κύμινο και αλατοπιπερώνουμε.
Ρίχνουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα με τα λαχανικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με σουσάμι και 1 κουταλιά ταχίνι σε κάθε πιάτο.