Υλικά
6-8 μέτριες πατάτες
1/2 με 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
λίγη ρίγανη
1-2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
χυμό από 1 λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
Εκτέλεση
Βάζουμε το φούρνο να προθερμαίνεται και καθαρίζουμε τις πατάτες.
Τις κόβουμε κατά μήκος ή οριζόντια.
Τις ξεπλένουμε και τις ρίχνουμε στο ταψί.
Προσθέτουμε το αλάτι, τη ρίγανη, το πιπέρι, το σκορδάκι ψιλοκομμένο και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά να πάνε παντού για να νοστιμίσουν.
Ρίχνουμε και λίγο νερό και βάζουμε στο φούρνο.
Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να ροδίσουν οι πατάτες.