Υλικά
500 γρ. μακαρόνια
8 αγκινάρες
1 κούπα λάδι
1 ποτήρι νερό
4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
1/2 ματσάκι μαιντανό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες αφαιρώντας τα σκληρά εξωτερικά φύλλα.
Κόβουμε λίγο τις κορυφές και αφαιρούμε το χνουδάκι από την καρδιά.
Τις τρίβουμε με λεμονόκουπες και τις βουτάμε σε μπολ με νερό στο οποίο έχουμε ρίξει λεμόνι και φέτες λεμονιού.
Καθαρίζουμε από τις ίνες τα κοτσανάκια και τα ρίχνουμε και αυτά στο νερό.
Κόβουμε κάθε σκελίδα σκόρδο στα 2 και μαδάμε τα φυλλαράκια από το δυόσμο.
Γεμίζουμε τις καρδιές από τις αγκινάρες με μισή σκελίδα σκόρδο και το δυόσμο και τα πιέζουμε καλά για να μείνουν στη θέση τους.
Βάζουμε τις αγκινάρες και τα κοτσανάκια σε κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι, το νερό αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 45 περίπου λεπτά, προσέχοντας μην κολλήσουν. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νεράκι.
Βράζουμε τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε σε πιατέλα και τους ρίχνουμε τις αγκινάρες με το λάδι τους.
Τρίβουμε μπόλικο μαύρο πιπέρι από πάνω και ρίχνουμε και λίγο ξύσμα λεμονιού.