Υλικά
600 γραμμ. κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
500 γραμμ. κριθαράκι χοντρό
1 χυμό ντομάτας
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
2-3 φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού
1 ποτήρι κρασιού κρασί
1 πρέζα κανέλα
αλάτι
πιπέρι
νερό όσο πάρει
λάδι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βαθιά βάζουμε 6 κουταλιές σούπας λάδι και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε για μισό λεπτό.
Προσθέτουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε κανονικά όπως θα κάναμε κλασικά την σάλτσα κιμά.
Μόλις αλλάξει χρώμα ο κιμάς ρίχνουμε το κρασί, το χυμό, τον πελτέ, την κανέλα (για όποιον την τρώει), τον βασιλικό, και ένα ποτήρι νερού νερό.
Το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία για μισή ώρα.
Μετά ρίχνουμε 2 ποτήρια νερού νερό χλιαρό ανακατεύουμε και μετά προσθέτουμε το κριθαράκι και το αλατοπίπερο.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε κάθε 5 λεπτά, γιατί το κριθαράκι κολλάει στον πάτο της κατσαρόλας. Αν πιεί όλο το νερό προσθέτουμε κι άλλο.
Ανακατεύουμε πάντα.
Σε 20 λεπτά (που το κριθαράκι θα έχει πιει σχεδόν όλο το νερό, θα έχει γίνει χοντρό και θα έχει μείνει ελάχιστη σάλτσα) αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.