Υλικά
3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
3 φλιτζάνια του τσαγιού κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι του τσαγιού τραχανά γλυκό
250 γρ. φέτα τριμμένη
150 γρ. ανθότυρο ή χαλούμι τριμμένο
3 κουτ. σούπας βούτυρο
4 αβγά
φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγη πάπρικα
λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο
Εκτέλεση
Ανάβω τον φούρνο στους 180°C.
Σε μια λεκάνη βάζω το αλεύρι και το ανακατεύω με το μπέικιν πάουντερ.
Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύω πολύ καλά. Λαδώνω ένα ταψί και ρίχνω μέσα όλο τον χυλό.
Τρίβω από πάνω λίγο πιπέρι και λίγη πάπρικα.
Ψήνω γύρω στα 40 - 45 λεπτά.
Αφήνω την πίτα να κρυώσει και μετά την κόβω σε κομμάτια.