Υλικά
1 κιλό μελιτζάνες
2 κουταλιές βούτυρο
½ φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μοσχοκάρυδο
3 - 4 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
2 αβγά
1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη
½ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
λίγη πάπρικα
Εκτέλεση
Ανάβω τον φούρνο στους 170°C.
Ψήνω τις μελιτζάνες με τη φλούδα.
Τις αφήνω να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζω και τις βάζω στο σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά.
Τις λιώνω με ένα πιρούνι, να μη γίνουν όμως αλοιφή.
Βάζω στην κατσαρόλα το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτω τις μελιτζάνες και τις σοτάρω για 3 - 4 λεπτά.
Προσθέτω το γάλα αδιάλυτο, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και τα ψήνω για 6 - 8 λεπτά.
Σβήνω τη φωτιά και αφήνω το μίγμα να κρυώσει λιγάκι. Μόλις γίνει χλιαρό, προσθέτω τη φρυγανιά (που την έχω ανακατέψει με το μπέικιν), το τυρί και τους κρόκους και ανακατεύω.
Χτυπάω τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα προσθέτω στο μίγμα, ανακατεύοντάς τα όλα μαζί.
Βουτυρώνω ένα πυρίμαχο ταψί και αδειάζω μέσα το μίγμα.
Πασπαλίζω με λίγη πάπρικα και βάζω το ταψί στον φούρνο για 25 - 30 λεπτά.
Tip
Όταν βγάλω το σουφλέ από τον φούρνο, πρέπει να το σερβίρω αμέσως, όπως όλα τα σουφλέ, γιατί θα ξεφουσκώσει, θα "καθίσει".