Υλικά
15 φέτες μελιτζάνες
15 φέτες πατάτες
500 γρ. φέτα κομμένη σε φέτες
Για τη σάλτσα
½ ποτηράκι του κρασιού λάδι
5 - 6 ντομάτες ξεφλουδισμένες
5 - 6 φύλλα βασιλικό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ξίδι
1 ποτηράκι χυμό ντομάτας
αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
Εκτέλεση
Ανάβω τον φούρνο στους 200°C.
Σε μια κατσαρόλα βάζω το λάδι με τα κρεμμύδια και τα σοτάρω 5 - 6 λεπτά.
Προσθέτω τις ντομάτες, τον χυμό ντομάτας, το ξίδι, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη.
Αφήνω τη σάλτσα να γίνει και να χυλώσει.
Σε ένα τηγάνι τηγανίζω τις πατάτες και τις μελιτζάνες.
Παίρνω ένα πυρίμαχο ταψί και στρώνω λίγη σάλτσα κάτω κάτω, από πάνω μια στρώση πατάτες, πάνω από τις πατάτες μια στρώση τυρί, από πάνω μια στρώση μελιτζάνες, από πάνω σάλτσα και συνεχίζω έτσι ώσπου να τελειώσουν τα υλικά.
Τελειώνω με σάλτσα ντομάτας.
Βάζω το ταψί στον φούρνο γύρω στα 10 λεπτά.
Τον βασιλικό τον βάζω ψιλοκομμένο πάνω από κάθε πιάτο.
Tip
Αν θέλω, αντικαθιστώ τη φέτα με ό,τι κίτρινο τυρί έχω. Επίσης, αν θέλω, πάνω από το ταψί τρίβω λίγο τυρί κίτρινο και βάζω 2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη.