Υλικά
1.200 - 1.300 γρ. Κατσικάκι κομμένο σε μερίδες
1 κιλό στρογγυλά πατατάκια
λάδι για το τηγάνισμα
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
1 ποτηράκι του κρασιού ουίσκι ή κονιάκ ή κρασί
½ ποτηράκι του κρασιού χυμό λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
Τηγανίζω τις πατάτες.
Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά τσιγαρίζω το κρέας με ένα ποτηράκι του κρασιού λάδι, μαζί με τα κρεμμύδια, για 10 λεπτά περίπου.
Ανακατεύω προσεκτικά και προσέχω να μη μαυρίσουν.
Σβήνω το φαγητό με το ποτό και τον χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνω και προσθέτω τις πατάτες και λίγο νερό.
Αφήνω το φαγητό να πιει το ζουμί του και να χυλώσει.
Τρώγεται ζεστό.
Το σερβίρω με μαϊντανό ψιλοκομμένο.