Υλικά
•2 κιλά πατάτες καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
•2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
•3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
•½ ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
•1 μεγάλο κρεμμύδι σε ροδέλες
•1 κουτ. σούπας πελτέ
•1 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
•2 ξυλαράκια κανέλα
•αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ζάχαρη
•1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
•1 κουτ. σούπας ξίδι
•2 φύλλα δάφνης
Εκτέλεση
Βάζω το λάδι στην κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί προσθέτω το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο και τα σοτάρω για 3 - 4 λεπτά.
Προσθέτω τον πελτέ, τις πατάτες, τις ντομάτες, το σέλινο, τη δάφνη, την κανέλα, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ζάχαρη, το ξίδι και 2 ποτήρια νερό και αφήνω τις πατάτες να βράσουν και να χυλώσουν.
Δοκιμάζω και, αν χρειαστεί, προσθέτω λίγο νερό ακόμα.
Μόλις βράσουν και χυλώσουν, σβήνω τη φωτιά.