Υλικά
• 800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
•1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε κυβάκια
•1 καρότο κομμένο σε κυβάκια
•1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
•1 ποτηράκι του κρασιού άσπρο κρασί
•1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
•αλάτι, πιπέρι
•ξύσμα από 1 λεμόνι
•500 γρ. κριθαράκι χοντρό
•τριμμένο τυρί για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Τσιγαρίζω το κρεμμύδι με το λάδι γύρω στα 5 - 6 λεπτά.
Προσθέτω τον κιμά, το καρότο, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και το ξύσμα και σβήνω με το κρασί.
Προσθέτω ένα ποτήρι νερό και αφήνω το φαγητό να βράσει.
Βράζω το κριθαράκι σε αλατισμένο νερό και το σουρώνω.
Το προσθέτω στον κιμά και αφήνω να πάρει 2 - 3 βράσεις.
Σερβίρω με τριμμένο τυρί (ιδανικά με παρμεζάνα) και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Tip
Αν θέλω, προσθέτω και λίγη ντομάτα στο φαγητό. Εγώ προτείνω να γίνει άσπρο. Έτσι, δένει πολύ ωραία ο κιμάς με το κριθαράκι. Αν δεν θέλω κριθαράκι, μπορώ να βάλω και ρύζι.