Υλικά
• 20 - 25 στρογγυλά πατατάκια
• 500 γρ. κρέμα γάλακτος
• αλάτι, πιπέρι άσπρο, πάπρικα
• ψιλοκομμένο μαϊντανό
• λίγο γκραν μαρνιέ
• ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
Βάζω νερό να βράσει με αλάτι και μόλις βράσει προσθέτω τις πατάτες με τη φλούδα.
Τις αφήνω να βράσουν γύρω στα 15 λεπτά.
Τις σουρώνω και, αφού τις αφήσω να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζω.
Σε μια κατσαρόλα βάζω την κρέμα γάλακτος σε χαμηλή φωτιά και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτω το ποτό, τις πατάτες και το ξύσμα και τις αφήνω να πάρουν 3 - 4 βράσεις, κουνώντας την κατσαρόλα.
Βάζω αλάτι και πιπέρι και σβήνω τη φωτιά. Σερβίρω με ψιλοκομμένο μαϊντανό και πάπρικα.