Υλικά
•2 κιλά πατάτες βρασμένες και κομμένες σε ροδέλες
•500 γρ. κρέμα γάλακτος
•7 - 8 μακρόστενες φέτες μπέικον
•7 - 8 μακρόστενες φέτες ζαμπόν
•400 γρ. τριμμένα τυριά (κασέρι, γραβιέρα, φέτα)
•αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, πάπρικα
•½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
•λίγο θυμάρι φρέσκο
Εκτέλεση
Ανάβω τον φούρνο στους 200°C.
Βράζω τις πατάτες σε αλατισμένο νερό. Δεν τις βράζω πάρα πολύ, γιατί θα ψηθούν και στον φούρνο.
Μόλις βράσουν, τις κόβω σε ροδέλες.
Βάζω σε ένα πυρίμαχο ταψί τις μισές ροδέλες και τις πασπαλίζω με αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και μοσχοκάρυδο.
Από πάνω απλώνω το μισό ζαμπόν, το μισό μπέικον και τα μισά τυριά.
Από πάνω στρώνω τις υπόλοιπες πατάτες, πασπαλίζω ξανά με αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και μοσχοκάρυδο, στρώνω και τα υπόλοιπα τυριά, το ζαμπόν και το μπέικον και πασπαλίζω με τον μισό δυόσμο.
Περιχύνω όλο το ταψί με την κρέμα γάλακτος και φροντίζω να πάει παντού (κουνάω το ταψί).
Ρίχνω, τέλος, τον υπόλοιπο δυόσμο και το φρέσκο θυμάρι.
Ψήνω γύρω στα 20 - 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να λιώσουν τα τυριά.
Σερβίρω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.