Υλικά
• κιλό πατάτες βρασμένες
• 500 γρ. Γραβιέρα τριμμένη ή κασέρι
• 1 κουτ. Γλυκού μοσχοκάρυδο
• 2 αβγά
• αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
• αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Βράζω τις πατάτες, τις σουρώνω και, όπως είναι ζεστές, τις κάνω πουρέ.
Προσθέτω τη γραβιέρα, τα αβγά, το μοσχοκάρυδο, πιπέρι, αλάτι (πολύ λίγο, γιατί έχω τη γραβιέρα) και πάπρικα και τα ανακατεύω πολύ καλά. Βάζω σε ένα πιάτο λίγο αλεύρι.
Πλάθω μικρά μικρά λουκουμαδάκια και τα περνάω από το αλεύρι.
Βάζω λάδι στη φωτιά και όταν ζεσταθεί τηγανίζω τα λουκουμαδάκια, προσέχοντας να μη μου μαυρίσουν.
Tip
Αν θέλω, προσθέτω και 200 γραμμάρια ψιλοκομμένο ζαμπόν μέσα στον πουρέ.