Υλικά
• 500 γρ. ρεβίθια
• 1 κιλό μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες
• 1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
• 1 κιλό ντομάτες (τις μισές ψιλοκομμένες, τις άλλες σε ροδέλες)
• 1 κουταλιά πελτέ
• 3 πιπεριές (πράσινη, κόκκινη, κίτρινη)
• ½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
• ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
• αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
• 3 πράσα σε ροδέλες, μόνο το άσπρο μέρος
• 2 κρεμμύδια σε κυβάκια
Εκτέλεση
Ανάβω τον φούρνο στους 200°C.
Μουλιάζω από το βράδυ τα ρεβίθια σε μπόλικο νερό.
Την άλλη μέρα τα σουρώνω και τα ξεπλένω.
Βάζω άφθονο νερό στην κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση προσθέτω τα ρεβίθια και τα αφήνω να βράσουν καλά.
Βάζω το λάδι σε άλλη κατσαρόλα και τσιγαρίζω τα κρεμμύδια, τα πράσα και τον πελτέ για 7 - 8 λεπτά.
Σουρώνω τα βρασμένα ρεβίθια και τα προσθέτω στην κατσαρόλα, μαζί με τις ψιλοκομμένες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και ένα ποτήρι νερό.
Αφήνω να βράσουν και να πιουν το ζουμί τους, γύρω στα 15 - 20 λεπτά.
Τηγανίζω τις πιπεριές και τις μελιτζάνες.
Βάζω τα ρεβίθια σε ένα ταψί, προσθέτω τον μαϊντανό και τον δυόσμο, από πάνω απλώνω τις μελιτζάνες και τις πιπεριές και πάνω πάνω τις ροδέλες ντομάτας.
Πασπαλίζω την κάθε ροδέλα ντομάτας με λίγο αλάτι και λίγη ζάχαρη. Βάζω το ταψί στον φούρνο για 20 λεπτά, να μελώσει η ντομάτα.
Σερβίρω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.