Υλικά
•1 κοτόπουλο (1.600 - 1.800 γρ.) κομμένο σε μικρές μερίδες
•1 κιλό πράσα, μόνο το άσπρο μέρος
•500 γρ. δαμάσκηνα
•1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
•1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
•4 - 5 ντομάτες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
•1 κουταλιά πελτέ
•αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
•1 ποτηράκι άσπρο κρασί
Εκτέλεση
Κόβω το κοτόπουλο σε μικρές μερίδες και το καψαλίζω.
Βάζω στην κατσαρόλα το λάδι και τσιγαρίζω το κρεμμύδι και το κοτόπουλο για 5 - 6 λεπτά.
Σβήνω με το κρασί και προσθέτω τις ντομάτες, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και τα πράσα κομμένα σε 7 – 8 εκατοστά.
Αφήνω το φαγητό να βράσει.
Μόλις είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτω τα δαμάσκηνα και τα αφήνω να βράσουν και αυτά μαζί.
Κουνάω την κατσαρόλα πολύ προσεκτικά, για να μη λιώσουν τα πράσα και τα δαμάσκηνα.
Σερβίρω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.