Υλικά
• 3 - 4 κριθαρομπουκιές
• 10 -15 ντοματίνια
• λίγο λάδι
• λίγο χυμό λεμονιού
• 1 κ.σ. μέλι
• αλάτι, πιπέρι
• 3 μελιτζάνες φλάσκες
• ½ κ.γλ. μαστίχα (μισή κουταλιά)
Για τα ντοματίνια
• τα ντοματίνια τα κόβω στη μέση
• 4 κ.σ. λάδι
• χυμό και το ξύσμα από 1 λεμόνι
• ψιλοκομμένο βασιλικό και φρέσκια ρίγανη
• αλάτι, πιπέρι
• ανακατεύω μαζί όλα τα παραπάνω
Εκτέλεση
Τρυπάω τις μελιτζάνες σε 2 - 3 μέρη με ένα πιρούνι.
Τις ψήνω μία μία στο μάτι της κουζίνας ή σε καυτό φούρνο μέχρι να μαλακώσουν, από όλες τις μεριές.
Όταν ψηθούν, με προσοχή να μην καώ, αφαιρώ και κρατάω την ψίχα τους και πετάω τη φλούδα.
Βάζω την ψίχα στο σουρωτήρι να στραγγίξει.
Όταν στραγγίξει καλά η ψίχα της μελιτζάνας, τη βάζω σε μια λεκάνη, προσθέτω τη μαστίχα, τον χυμό λεμονιού, το λάδι, το μέλι, αλάτι και πιπέρι.
Τα ανακατεύω, να ενωθούν μεταξύ τους.
Βρέχω με λίγο νερό τις κριθαρομπουκιές, να μαλακώσουν.
Σε κάθε ντάκο βάζω από 1 κουταλιά λάδι, λίγο αλάτι, λίγη ρίγανη, 1 κουταλιά της σούπας από τα ντοματίνια και από πάνω τη μελιτζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σερβίρω.