Υλικά
• 1 κιλό φασολάκια
• 4 - 5 πατάτες κομμένες στα τέσσερα
• 4 - 5 κολοκυθάκια
• 2 - 3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
• ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
• ½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
• 1 πιπεριά Φλωρίνης σε κυβάκια
• 1 πιπεριά πράσινη κέρατο σε κυβάκια
• 4 - 5 ντομάτες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
• 1 κ.σ. πελτέ
• 2 πράσα ψιλοκομμένα
• 1 κρεμμύδι ξερό σε κυβάκια
• αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
• 1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά τσιγαρίζω στο λάδι το κρεμμύδι, το πράσο και το καρότο για 5 - 6 λεπτά.
Μετά προσθέτω τα φασολάκια, τις πατάτες, τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές, τις ντομάτες, τον πελτέ, τα μυρωδικά και 2 ποτήρια νερό.
Αλατοπιπερώνω και ρίχνω και λίγη ζάχαρη.
Αφήνω το φαγητό να βράσει και να πιει το ζουμί του.
Είναι ελαφρύ και δροσερό φαγητό.