Υλικά
•750 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
•500 γρ. χυλοπίτες
•1 κρεμμύδι ξερό σε κυβάκια
•2 - 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
•1 ποτηράκι λάδι
•1 ποτηράκι κονιάκ
•φρέσκο θυμάρι
•αλάτι, πιπέρι
•200 γρ. γραβιέρα σε κυβάκια
•2 πράσα ψιλοκομμένα, μόνο το άσπρο μέρος
Εκτέλεση
Τσιγαρίζω στο λάδι το σκόρδο, το κρεμμύδι, τον κιμά και τα πράσα για 8 - 10 λεπτά.
Σβήνω με το κονιάκ, προσθέτω αλάτι, πιπέρι και νερό και αφήνω τον κιμά να βράσει.
Βράζω τις χυλοπίτες για 2 - 3 λεπτά λιγότερο από ό,τι λέει η συσκευασία τους.
Τις σουρώνω και τις προσθέτω στον κιμά, κουνώντας την κατσαρόλα να ανακατευτούν τα υλικά.
Προσθέτω τέλος και τα κυβάκια της γραβιέρας και σβήνω τη φωτιά.
Σερβίρω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φρέσκο θυμάρι.