Υλικά
•2 κιλά κατσικάκι
•4 - 5 μαρούλια
•12 - 15 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
•1 ματσάκι άνηθο και μάραθο ψιλοκομμένα (μισό μισό)
•1 ποτηράκι λάδι
•1 ποτηράκι χυμό λεμόνι
•2 αβγά
•αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβω το κρέας σε μικρές μερίδες.
Πλένω πολύ καλά τα μαρούλια και τα κόβω με τα χέρια μου.
Τα βάζω στο σουρωτήρι να στραγγίσουν.
Βάζω στην κατσαρόλα το λάδι και μόλις ζεσταθεί προσθέτω το κρέας και το τσιγαρίζω για 4 - 5 λεπτά.
Προσθέτω τα κρεμμυδάκια, αλάτι, πιπέρι και νερό και αφήνω το κρέας να βράσει.
Όταν είναι έτοιμο, προσθέτω τα μαρούλια, τον άνηθο και τον μάραθο, τον χυμό λεμονιού και, αν χρειαστεί, λίγο ακόμα νερό.
Αφήνω το φαγητό να πιει το ζουμί του.
Χτυπάω τους κρόκους στο μίξερ και προσθέτω λίγο λίγο από τον ζωμό του κρέατος.
Ρίχνω το μίγμα στην κατσαρόλα και την κουνάω προσεκτικά να πάει παντού.
Τρώγεται ζεστό, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.