Υλικά
•2 κιλά πατάτες μέτριες
•500 γρ. χοιρινό σε μικρά κομμάτια, σαν καρύδι
•500 γρ. μοσχαράκι σε μικρά κομμάτια, σαν καρύδι
•500 γρ. κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια, σαν καρύδι
•300 γρ. Λουκάνικο σε κυβάκια
•2 κρεμμύδια ξερά σε κυβάκια
•1 ποτηράκι λάδι
•1 ποτηράκι χυμό λεμόνι
•λίγο δεντρολίβανο
•αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
•500 γρ. Γραβιέρα σε κυβάκια
•100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
Εκτέλεση
Ανάβω τον φούρνο στους 180°C. Πλένω τις πατάτες.
Βάζω στην κατσαρόλα νερό και μόλις βράσει βάζω τις πατάτες και αλάτι και τις αφήνω να βράσουν.
Όταν είναι έτοιμες (τις αφήνω λίγο να κρατάνε), τις σουρώνω και τις αφήνω να κρυώσουν.
Τις καθαρίζω και τις ανοίγω όπως ανοίγω τις ντομάτες για τα γεμιστά.
Βάζω στην κατσαρόλα το λάδι και μόλις ζεσταθεί σοτάρω τα κρεμμύδια, τα κρεατικά και το λουκάνικο για 4 - 5 λεπτά.
Σβήνω με το λεμόνι.
Προσθέτω νερό, αλάτι, πιπέρι και δεντρολίβανο και αφήνω να βράσουν και να χυλώσουν.
Σβήνω τη φωτιά, αφήνω λίγο το μίγμα των κρεατικών να κρυώσει και μετά προσθέτω τη γραβιέρα σε κυβάκια και ανακατεύω.
Γεμίζω τις πατάτες με το μίγμα αυτό και πάνω από κάθε πατάτα πασπαλίζω με λίγη τριμμένη γραβιέρα και λίγη πάπρικα.
Βάζω όλες τις πατάτες σε ένα ταψί και ψήνω στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά.
Τις σερβίρω ζεστές.