Υλικά
•500 γρ. Μοσχαρίσιο & 500 γρ. χοιρινό κιμά
•500 γρ. ρύζι γλασέ
•1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
•½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
•1 ντομάτα τριμμένη
•1 αβγό
•500 γρ. πατάτες σε κυβάκια
•1 κουτί ντομάτα κονκασέ
•αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
•1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
•2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
•λίγο αλεύρι
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζω τον κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, την τριμμένη ντομάτα, το αβγό, αλάτι και πιπέρι και τα ζυμώνω όλα πολύ καλά.
Βάζω νερό στην κατσαρόλα, το λάδι, λίγο αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και την ντομάτα κονκασέ και τα αφήνω να βράσουν.
Πλάθω μικρά μικρά τα γιουβαρελάκια (όπως τα κεφτεδάκια), τα αλευρώνω και τα βάζω στην κατσαρόλα όπου βράζει το νερό.
Προσθέτω τον χυμό λεμονιού και τις πατάτες, χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω το φαγητό να βράσει.
Σερβίρω τα γουβαρλάκια ζεστά.