Υλικά
•4 ντομάτες σε κύβους μεγέθους καρυδιού
•2 αγγουράκια σε ροδέλες
•1 κρεμμύδι σε ροδέλες
•300 γρ. γραβιέρα σε κυβάκια
•200 γρ. λάδι
•2 κουταλιές ξίδι
•½ ποτηράκι χυμό λεμόνι
•φρέσκο δυόσμο, μέντα, θυμάρι, μαϊντανό
•4 - 5 παξιμάδια χοντροκομμένα
•1 φλιτζάνι κάππαρη καλά πλυμένη και στραγγισμένη
•αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•ξύσμα από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Πλένω καλά τις ντομάτες, τα αγγούρια και τα αρωματικά.
Βάζω σε μια λεκάνη τη γραβιέρα, τον δυόσμο, τη μέντα, το θυμάρι και τον μαϊντανό.
Προσθέτω το μισό λάδι, να σκεπάζει τη γραβιέρα και τα αρωματικά μου, και τα αφήνω έτσι γύρω στις 2 ώρες.
Σε άλλη λεκάνη βάζω τις κομμένες ντομάτες, το κρεμμύδι, τα αγγουράκια και την κάππαρη.
Χτυπάω στο μούλτι το υπόλοιπο λάδι, το ξίδι, τον χυμό λεμονιού, λίγο αλάτι, πιπέρι και το ξύσμα.
Προσθέτω στη λεκάνη με τις ντομάτες τα παξιμάδια και το μίγμα της γραβιέρας και περιχύνω τη σαλάτα με το λαδολέμονο.