Υλικά
•1.500 γρ. πατάτες
•2 φλιτζάνια κίτρινα τυριά τριμμένα
•1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο τριμμένο
•1 κουταλιά γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
•1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
•4 αβγά
•2 κουταλιές βούτυρο
•αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•λίγη φρυγανιά τριμμένη
•200 γρ. τριμμένο κασέρι
Εκτέλεση
Ανάβω τον φούρνο στους 160 - 170°C.
Κόβω τις πατάτες σε λεπτές φέτες.
Βουτυρώνω ένα πυρίμαχο ταψί και στρώνω λίγες πατάτες, λίγα τυριά, πάλι πατάτες και τυριά κ.ο.κ.
Ανακατεύω το γάλα με την κρέμα γάλακτος, τα αβγά, το μοσχοκάρυδο, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα περιχύνω στο ταψί με τις πατάτες.
Πασπαλίζω με το τριμμένο κασέρι και σκορπίζω από πάνω το βούτυρο σε κομματάκια και τέλος την τριμμένη φρυγανιά.
Βάζω το ταψί στον φούρνο για 40 - 45 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί το γάλα και να ροδίσει η επιφάνεια.
Σερβίρεται ζεστό.