Follow us

Μοσχαράκι με Γλυκό Κρασί

Η συνταγή για μοσχαράκι με γλυκό κρασί.

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

Υλικά

•2 κιλά μοσχαράκι σε μικρές μερίδες

•2 - 3 κρεμμύδια ξερά σε κυβάκια

•5 - 6 ντομάτες σε κυβάκια

•2 κουτ. σούπας πελτέ

•4 - 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

•250 γρ. κρασί κόκκινο γλυκό

•100 γρ. λάδι

•100 γρ. πετιμέζι

•1 κουταλιά μουστάρδα

•2 - 3 ξυλαράκια κανέλας

•μπαχάρι, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο, όλα τριμμένα (2 κουτ. σούπας όλα μαζί)

•αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

Εκτέλεση

Βάζω το λάδι να ζεσταθεί και τσιγαρίζω τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το κρέας και τον πελτέ για 4 - 5 λεπτά.

σβήνω με το γλυκό κρασί, προσθέτω τις ντομάτες, όλα τα τριμμένα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, τη μουστάρδα και νερό και αφήνω το φαγητό να βράσει.

Όταν σιγουρευτώ ότι το κρέας έχει βράσει καλά και αφού χυλώσει το φαγητό, προσθέτω το πετιμέζι και το αφήνω στη φωτιά για δέκα λεπτά ακόμα προτού τη σβήνω.

Τρώγεται ζεστό, με πουρέ.

Επίσης...

Μοσχάρι µε Αρακά

Η συνταγή για μοσχάρι με αρακά.

Κεφτεδάκια Σύβραση

Πώς θα φτιάξεις κεφτεδάκια σύβραση.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχαράκι στην Κατσαρόλα με Μπίρα, Πορτοκάλι και Πατάτες

Σε έναν υπέροχο συνδυασμό από εσπεριδοειδή και καραμελωμένα μπαχαρικά αρώματα που δένουν με την μπίρα.

Τραγανά Κιμαδοπουγκάκια με Πράσο

Με μια πεντανόστιμη γέμιση που καλύπτεται από τραγανιστό φύλλο.

Γιουβαρλάκια Φρικασέ με Σάλτσα Μαϊντανού

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά της Ελληνίδας μαμάς, μπορούν να μαγειρευτούν διαφορετικά, με πολλούς τρόπους, για να μην τα βαρεθούμε ποτέ.

Μοσχαράκι με Μήλα και Πατάτες

Είναι φοβερό το πόσο ταιριάζει το κρέας με τα πράσινα τραγανά μήλα.

Κρασάτο Μοσχαράκι με Μανιτάρια

Η συνταγή για κρασάτο μοσχαράκι με μανιτάρια.

Μοσχαράκι με Μπίρα, Μελιτζάνες και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις μοσχαράκι με μπίρα, μελιτζάνες και ρύζι.

Μοσχαράκι Στιφάδο με Κυδώνια στη Γάστρα

Όσο κι αν οι μέρες προτιμούν τη γαλοπούλα και το πουλερικό, ένα μοσχαράκι δεν λείπει ποτέ από το γιορτινό τραπέζι.

Γκούλας, η Σούπα της Γιορτής

Η ίσως πιο ονειρεμένη από τις παραδοσιακές σούπες, με τη γεύση που αγαπούν οι γιορτές: ξινή, γλυκιά και πικάντικη.

Μοσχαράκι με Πετιμέζι

Γλυκόξινο, καταπληκτικό, με μια μελωμένη υπέροχη σάλτσα, που ταιριάζει με πουρέ πατάτας ή καρότου και με λευκό ρυζάκι.

Το Μοσχαράκι της Φακής και των Ζυμαρικών

Εμπνευσμένο από το αιγυπτιακό "κόσαρι", ένα θαυμάσιο πιάτο με φακές και ζυμαρικά.