Υλικά
500 γρ. κανταΐφι
600 γρ. κασέρι τριμμένο
600 γρ. γλυκιά γραβιέρα τριμμένη
5 αβγά
½ λίτρο φρέσκο γάλα
100 γρ. βούτυρο αγελάδος σε κυβάκια
βούτυρο για το ταψί
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κασέρι με τη γραβιέρα.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε καλά τα αβγά, προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί περίπου 30x40 εκ.
Στον πάγκο της κουζίνας αφρατεύουμε το κανταΐφι, μέχρι να διαχωριστούν καλά οι ίνες του και να διπλασιαστεί σε όγκο.
Στρώνουμε το μισό στο ταψί. Σκορπίζουμε πάνω του μερικά μικρά κυβάκια βούτυρο. Απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω του τα τυριά.
Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι και περιχύνουμε ομοιόμορφα την πίτα με το μίγμα από γάλα και αβγά. Μοιράζουμε στην επιφάνεια τα υπόλοιπα κυβάκια βούτυρο.
Σκεπάζουμε την πίτα με μεβράνη κουζίνας και την αφήνουμε στο ψυγείο από 2 έως 12 ώρες.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Ψήνουμε την πίτα για 45' περίπου ή μέχρι να ροδίσει ωραία το κανταΐφι.
Tip
Μπορούμε να προσθέσουμε ½ κ.γλ. τριμμένο κόλιανδρο ξερό. Να την κάνετε με αληθινό βούτυρο, γίδινο ή αγελάδος, γιατί αυτό κάνει τη διαφορά και της δίνει υπέροχο άρωμα.