Υλικά
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 συσκευασία φρέσκια μαγιά
600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γλ. αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
250 γρ. παρμεζάνα
250 γρ. κεφαλογραβιέρα
1 κρόκο αβγού
σουσάμι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε λεκάνη το αλεύρι, διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό και την προσθέτουμε στο αλεύρι μαζί με το υπόλοιπο νερό, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να πάρουμε μια απαλή ζύμη, που να κολλάει λίγο στα δάχτυλα.
Ανάλογα με τον καιρό και το αλεύρι, μπορεί να χρειαστεί λίγο παραπάνω νερό.
Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 1 με 1½ ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Μόλις φουσκώσει η ζύμη, αλευρώνουμε τον πάγκο μας και την ανοίγουμε σε ορθογώνιο φύλλο.
Απλώνουμε από πάνω τα τυριά και τυλίγουμε σε ρολό. Κόβουμε το ρολό κάθετα στα δύο και πλέκουμε κοτσίδα με τις δύο λωρίδες.
Στρώνουμε με χαρτί ένα ρηχό ταψάκι και μεταφέρουμε εδώ την κοτσίδα μας.
Χτυπάμε τον κρόκο με 1 κ.γλ. νερό και αλείφουμε την πίτα. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για 30'-40', μέχρι να ροδίσει ωραία.
Tip
Αν βάλουμε μαγιά σε σκόνη, θα χρειαστούμε 2 φακελάκια. Στα τυριά μπορούμε να συνδυάσουμε και φέτα με κεφαλοτύρι.