X

Τυρόπιτα στο Τηγάνι

Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα στο τηγάνι.

Υλικά

Υλικά για 4 μεγάλα κομμάτια

3 χωριάτικα φύλλα κομμένα στη μέση

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

200 γρ. φέτα σπασμένη

Εκτέλεση

Σε ένα μέτριο τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι. Ανάβουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά και απλώνουμε πατσαβουριαστά στον πάτο τα μισά φύλλα. Με ένα πινέλο τα αλείφουμε γενναιόδωρα με ελαιόλαδο.

Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η κάτω επιφάνεια.

Προσοχή στη φωτιά! Να μην παρακάψει το τηγάνι, γιατί το φύλλο θα καεί, παραμένοντας άψητο από μέσα. Η μέτρια φωτιά και ο συνεχής έλεγχος θα ψήσουν ιδανικά την πίτα μας. Μόλις ροδίσει το κάτω μέρος, με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου, όπως κάνουμε με την ομελέτα, γυρίζουμε το φύλλο από την άλλη πλευρά.

Όσο ψήνεται τώρα το άψητο κάτω μέρος, απλώνουμε στο επάνω τη φέτα χοντροσπασμένη. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, πατσαβουριαστά και αλειμμένα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Ελέγχουμε αν ρόδισε η κάτω επιφάνεια. Όταν ροδίσει, την αναποδογυρίζουμε και πάλι με το πιάτο, ώστε να ψηθεί και η τελική επιφάνεια του φύλλου. Η όλη διαδικασία διαρκεί 10'.

Σερβίρουμε την πίτα ζεστή!

Tip

Αν θέλουμε, προσθέτουμε ντοματίνια ψιλοκομμένα, οποιοδήποτε μυρωδικό, όπως ρίγανη ή θυμάρι, ή και οποιοδήποτε αλλαντικό. Γίνεται και με κίτρινα τριμμένα τυριά.

Επίσης...

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τα μοναδικά μπλε τυριά της Ευρώπης

Ο πραγματικός afficionado των τυριών, δεν μπορεί παρά να κρατάει μια ιδιαίτερη θέση στη γαστρονομική του καρδιά για τα μπλε τυριά, αυτά με το χαρακτηριστικό δίκτυο από μπλε φλεβίτσες και στίγματα, που χαράζουν, διατρέχουν, στολίζουν τη λευκή ή υποκίτρινη κρεμώδη μάζα τους…

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Τυρόπιτα με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με γιαούρτι.