Υλικά
1 ποτήρι του νερού ρεβίθια
1 δαφνόφυλλο
600 γρ. χοιρινό από οποιοδήποτε κομμάτι, σε μικρές μερίδες
1 ποτηράκι λευκό κρασί
1 κεσεδάκι γιαούρτι παραδοσιακό (πρόβειο ή κατσικίσιο)
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
1 κ.σ. ξερό δυόσμο
1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Αποβραδίς μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε κρύο νερό (δεν χρειάζεται να προσθέσουμε σόδα).
Τα βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό μαζί με το δαφνόφυλλο μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε.
Σε μια φαρδιά χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν και να μελώσουν. Ρίχνουμε το κρέας και το γυρίζουμε να ροδίσει ελαφρά από όλες τις μεριές. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει εντελώς το κρέας.
Ρίχνουμε στο κρέας και τα ρεβίθια και μαγειρεύουμε για άλλα 10'.
Σε ένα μπολάκι χτυπάμε το γιαούρτι με 3 κ.σ. νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Ζεσταίνουμε σε μπρίκι το βούτυρο μαζί με τον δυόσμο και την πάπρικα και περιχύνουμε το φαγητό.