Υλικά
1 μεγάλη στρογγυλή κόκκινη κολοκύθα, χωρίς λαιμό
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κιλό φιλέτο γαλοπούλας σε μεγάλες μπουκιές
350 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
4-5 συκωτάκια κότας ψιλοκομμένα
1 κ.γλ. μπαχάρι τριμμένο
½ φλιτζ. κουκουνάρι
3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
¾ κ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 ποτήρι ρύζι καρολίνα
1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ποτηράκι λευκό ή γλυκό μοσχάτο κρασί
10-12 κάστανα ψημένα και ξεφλουδισμένα
5-6 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
4-5 βερίκοκα ξερά ψιλοκομμένα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να μελώσουν.
Προσθέτουμε τη γαλοπούλα, τον κιμά και τα συκωτάκια, το μπαχάρι, το κουκουνάρι, το μπέικον και το μοσχοκάρυδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέτουμε το ρύζι και τα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για άλλα 2'.
Αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό, τα κάστανα, τον μαϊντανό και τα βερίκοκα, σβήνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε 1 ώρα τη γέμιση να σταθεί.
Κόβουμε ένα καπάκι από την κολοκύθα, καθαρίζουμε τις ίνες και τα σπόρια και ξύνουμε λίγη από τη σάρκα της στο εσωτερικό, για να δημιουργήσουμε περισσότερο χώρο.
Πασπαλίζουμε εσωτερικά την κολοκύθα με αλάτι, πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο.
Τη γεμίζουμε με τη γέμιση, να μην ξεχειλίζει όμως, γιατί το ρύζι θα διογκωθεί.
Σκεπάζουμε με το καπάκι της και καλύπτουμε την κολοκύθα με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε για 1 ώρα στους 180°C σε ζεστό φούρνο.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 45' ή μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα (την τρυπάμε με οδοντογλυφίδα για να ελέγξουμε).
Σερβίρουμε τη γέμιση με το εσωτερικό της κολοκύθας, που έχει μελώσει.