Υλικά
300 γρ. χοιρινό ή μοσχαρίσιο κιμά
8 αβγά
1 ώριμη ντομάτα τριμμένη
1 ξυλάκι κανέλας
1 κ.γλ. μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 μκρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τον κιμά και το μίγμα μπαχαρικών για 2'-3'.
Σβήνουμε με την ντομάτα, ρίχνουμε το σκόρδο και το ξύλο κανέλας, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τον κιμά να μαγειρευτεί για 20'.
Χτυπάμε ελαφρά τα αβγά σε ένα μπολ μαζί με τον μαϊντανό και τα αλατοπιπερώνουμε.
Τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τον κιμά, αφού πρώτα αφαιρέσουμε την κανέλα, και ψήνουμε το σφουγγάτο γύρω στα 4' περίπου.
Το γυρνάμε από την άλλη πλευρά, όπως την ομελέτα, και ψήνουμε για άλλα 2'.
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.