Υλικά
500 γρ. χάντρες
2 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
2 πιπεριές Φλωρίνης σε καρεδάκια
2 πράσινες πιπεριές σε καρεδάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κολοκυθάκι σε χοντρά μπαστουνάκια
1 ποτηράκι λευκό κρασί
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 θηλιές λουκάνικο σε ροδέλες
1 κ.γλ. ρίγανη
1 κ.γλ. ζάχαρη
¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κολοκυθάκι μέχρι να μαραθούν.
Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε τις χάντρες, αλατοπίπερο, τις ντομάτες και τη ζάχαρη.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό, σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσουν οι χάντρες.
Μόλις είναι έτοιμες, σοτάρουμε το λουκάνικο σε ένα τηγανάκι και το προσθέτουμε στις χάντρες μαζί με τον μαϊντανό και τη ρίγανη.
Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.
Την επόμενη μέρα είναι ακόμα πιο νόστιμες!