Υλικά
4 μακρόστενες μελιτζάνες σε φετάκια
¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι σε φετάκια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.γλ. θυμάρι
½ κ.γλ. κόλιανδρο σε σκόνη
½ κ.γλ. κύμινο
20 ντοματίνια κομμένα στη μέση
200 γρ. φέτα σπασμένη σε κομματάκια
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. σουσάμι καβουρδισμένο
αλάτι, πιπέρι
πίτες για σουβλάκι
Εκτέλεση
Σε μια χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε υπομονετικά το κρεμμύδι μέχρι να μελώσει και να ροδίσει ελαφρά, μαζί με το θυμάρι, το κόλιανδρο και το κύμινο.
Προσθέτουμε το σκόρδο και τις μελιτζάνες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια, φέρνουμε δυο βόλτες, αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Ρίχνουμε 1 φλιτζ. του καφέ νερό, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες.
Ρίχνουμε στη συνέχεια τη φέτα, σκεπάζουμε και αφήνουμε λίγο, μέχρι να μαλακώσει.
Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και το σουσάμι και κατεβάζουμε από τη φωτιά (ο φρέσκος βασιλικός τούς πάει επίσης πολύ).
Ζεσταίνουμε στην τοστιέρα τις πίτες και σερβίρουμε μαζί με τις μελιτζάνες.