Υλικά
3 μεγάλες φλάσκες μελιτζάνες
1 μπουκετάκι φρέσκο θυμάρι
3-4 σκελίδες σκόρδο
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμέμο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Αφαιρούμε κατά μήκος μερικές φλούδες της μελιτζάνας, να βγει ριγέ.
Κόβουμε την καθεμία κατά μήκος σε πολύ χοντρά κομμάτια: ας πούμε κάθε μελιτζάνα στα 6 ή στα 8.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος το ρηχό μεγάλο ταψί του φούρνου και αραδιάζουμε τις μελιτζάνες.
Αν θέλουμε έντονη τη γεύση του σκόρδου, το ψιλοκόβουμε και τις πασπαλίζουμε.
Αν τη θέλουμε διακριτική, κόβουμε τις σκελίδες στη μέση κατά μήκος, μαζί με το φλούδι, και τις σκορπάμε ανάμεσα στις μελιτζάνες.
Ρίχνουμε παντού στο ταψί τα κλωναράκια του θυμαριού.
Με πινέλο ή με κουταλάκι, μοιράζουμε στις μελιτζάνες το ελαιόλαδο.
Αλατοπιπερώνουμε.
Ψήνουμε τις μελιτζάνες μέχρι να ροδίσουν καλά.
Τις σερβίρουμε ζεστές, πασπαλισμένες με μαϊντανό (τους ταιριάζει και 1 κ.σ. ξίδι, αλλά και τριμμένη φέτα ή ανθότυρο).