Υλικά
•500 γρ. πατάτες βρασμένες
•2 κ.σ. αλεύρι
•1 αυγό
•περίπου 250 γρ.
•σπανάκι ζεματισμένο
•λίγο άνηθο
•αν θέλουμε 2-3 φρέσκα κρεμυδάκια
•80 γρ. σιμιγδάλι χονδρό (κρατήστε λιγο για το τύλιγμα)
•αλατοπίπερο
•μοσχοκάρυδο
•150 γρ. όποιο κίτρινο τυρί σας αρέσει
Για την επάλειψη:
•1 κρόκο αυγού
•1 κ.σ. γάλα
Εκτέλεση
Λιώνουμε σε πουρέ τις πατάτες.
Προσθέτουμε αλεύρι, αυγό, σιμιγδάλι, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
Παίρνουμε ένα κομμάτι μεμβράνη, σκορπάμε σιμιγδάλι, βάζουμε το μείγμα της πατάτας και σκεπάζουμε με δεύτερη μεμβράνη.
Με ένα μπλάστη πλάθουμε το μείγμα μέχρι να γίνει ένα παραλληλόγραμο.
Βγάζουμε τη δεύτερη μεμβράνη. Απλώνουμε το μείγμα σπανάκι-κρεμύδια-άνηθο, ρίχνουμε και το τυρί τριμμένο.
Αρχίζουμε προσεκτικά να τυλίγουμε σε ρολό. Βάζουμε σε λαδωμένο ταψί.
Ανακατεύουμε αυγό, γάλα και αλείφουμε το ρολό. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και κόβουμε σε ροδέλες.