Υλικά
•1 κιλό πατατούλες μικρές
•1 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου
•2-3 ντομάτες τριμμένες
•1 κ.σ. πελτέ
•1 ποτηράκι κρασιού (μικρό) κόκκινο κρασί
•1/2 ποτηράκι κρασιού ξίδι
•1/2 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
•2 φύλλα δάφνης
•4-5 κόκκους μπαχάρι
•1 ξύλο κανέλας
•αλάτι
•πιπέρι
•ρίγανη
•λίγο νερό ζεστό
Εκτέλεση
Σοτάρουμε καλά τα κρεμμύδια και τις πατάτες στο λάδι.
Σβήνουμε με το κρασί και το ξίδι.
Όταν εξατμιστούν εντελώς το κρασί και το ξίδι ρίχνουμε τις ντομάτες, τον πελτέ και τα μυρωδικά (την κανέλα την αφήνουμε μόνο λίγα λεπτά κι έπειτα τη βγάζουμε), το ζεστό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά κι αφήνουμε να σιγοβράσει.
Αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο νερό ακόμη.