Υλικά
•5 μεγάλες πατάτες
•2 ξυλαράκια δεντρολίβανο
•1 ξυλαράκι θυμάρι
•3 σκελίδες σκόρδο
•1 κ.σ. μουστάρδα
•χυμό από 1/2 λεμόνι
•1 ποτήρι νερό
•20 γρ. βούτυρο
•4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
•1 κ.σ. χοντρό αλάτι
•1/2 κ.σ. φρέσκο πιπέρι
•2 κ.γ. ρίγανη (προαιρετικό)
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε όποιο σχήμα θέλουμε.
Τις βράζουμε 5 λεπτά σε νερό.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς με το ταψί.
Στραγγίζουμε τις πατάτες και κρατάμε 1 ποτήρι από το ζεστό νερό.
Ψιλοκόβουμε τα φύλλα από δεντρολίβανο και θυμάρι.
Ρίχνουμε στο ταψί τις πατάτες, το λάδι, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, 1 κουταλιά μουστάρδα, το λεμόνι, το σκόρδο, το νερό και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
Στο τέλος, βάζουμε το βούτυρο στη μέση χωρίς να το λιώσουμε.
Αν θέλουμε, βάζουμε και λίγη φρέσκια ρίγανη.
Ψήνουμε περίπου 30 λεπτά.