Υλικά
•1 κιλό πατάτες καθαρισμένες
•1 κόκκινη πιπεριά
•1 κίτρινη πιπεριά
•1 πράσινη πιπεριά
•10 μανιτάρια
•3 λουκάνικα (προαιρετικά)
•τριμμένο κίτρινο τυρί ή φέτα ή και τα δύο
•τριμμένη φρυγανιά
•αλάτι
•πιπέρι
•σκόρδο λιωμένο
•1 κύβο λαχανικών
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες με τον κύβο.
Μόλις ετοιμαστούν, μετά από 20 λεπτά περίπου, τις κάνουμε πουρέ.
Σε ένα τηγάνι μαραίνουμε τις πιπεριές τις οποίες έχουμε κόψει σε κυβάκια και τα μανιτάρια σε φέτες για περίπου 20 λεπτά.
Αν έχουμε λουκάνικα, τα κόβουμε σε ροδέλες και τα προσθέτουμε επίσης στο τηγάνι.
Προσθέτουμε αλατάκι (με μέτρο), πιπέρι και σκορδάκι.
Σε ένα πυρέξ, βάζουμε τον πουρέ στη βάση και από πάνω το πολύχρωμο μείγμα λαχανικών μας.
Πασπαλίζουμε με τα τυράκια και τη φρυγανιά και τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να κάνουν κρούστα με τη φρυγανιά.