Υλικά
•800 γρ. πατάτες βρασμένες από την προηγούμενη μέρα
•1 κουτ. γλ. αλάτι
•50 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε από βραδύς.
Την επόμενη μέρα τις τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη και τις αλατίζουμε ανά στρώσεις ενώ τις τρίβουμε.
Ζεσταίνουμε το τηγάνι και προσθέτουμε το 1/3 του βουτύρου, το απλώνουμε σε όλο το τηγάνι.
Προσθέτουμε τις πατάτες, τις πατάμε με τη σπάτουλα και τηγανίζουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Μαζεύουμε τις πατάτες από τα τοιχώματα του τηγανιού με τη σπάτουλα γύρω-γύρω έτσι ώστε να κάνουμε χώρο και προσθέτουμε άλλο 1/3 του βουτύρου.
Σκεπάζουμε με ένα πιάτο το τηγάνι και τηγανίζουμε για άλλα 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δημιουργηθεί χρυσή κρούστα στην πλευρά που τηγανίζεται.
Με τη βοήθεια του πιάτου αναποδογυρίζουμε τις πατάτες, προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο γύρω-γύρω και τηγανίζουμε ξεσκέπαστα για άλλα 10 λεπτά.