Υλικά
•1/2 κιλό πατάτες
•10 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσια και ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
•2 κουταλιές φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
•2 1/2 κουταλιές βούτυρο
•2 κουταλιές αλεύρι
•1/4 του φλιτζανιού σουσάμι
•αλάτι
•πιπέρι μαύρο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατάτες.
Τις λιώνουμε και τις βάζουμε μέσα σ’ ένα μπολ.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το σουσάμι.
Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια και στη συνέχεια τα βουτάμε μέσα στο σουσάμι για να πασπαλισθούν καλά μ’ αυτό.
Τα τηγανίζουμε μέσα σε άφθονο λάδι μέχρι να ροδίσουν καλά.