Υλικά
Για τη ζύμη
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
3½ ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γλ. αλάτι
1 κρόκο αβγού για την επιφάνεια
Για τη γέμιση
1 φλιτζ. φέτα σπασμένη
1 φλιτζ. ελιές μαύρες ψιλοκομμένες
1 κ.γλ. ρίγανη
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μικρό ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε μια λεκάνη και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια μαλακιά ζύμη που ελαφρώς κολλάει στα δάχτυλα.
Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για ½ ώρα στο ψυγείο.
Στο μεταξύ, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο και μαραίνουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη φέτα, τις ελιές, τη ρίγανη, τον δυόσμο, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε με χαρτί το ρηχό ταψί του φούρνου.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 20 μπαλάκια.
Ανοίγουμε με το χέρι το καθένα σε φύλλο για πιτάκι και τους μοιράζουμε τη γέμιση.
Κλείνουμε καλά τις άκρες και τοποθετούμε τα πιτάκια στο ταψί με το άνοιγμα στο κάτω μέρος.
Χτυπάμε σε μπολάκι τον κρόκο του αβγού με 1 κ.σ. νερό και αλείφουμε τα πιτάκια.
Τα ψήνουμε για ½ ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσουν.