Υλικά
4-6 τηγανητά αβγά
φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο για το τέλος
φέτα τριμμένη
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη ζύμη
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. βούτυρο αγελάδος
1 αβγό
1 κοφτό κ.γλ. αλάτι
1 κοφτό κ.γλ. ζάχαρη
2 κ.σ. κρύο γάλα
Για τη σάλτσα
3 πολύ ώριμες ντομάτες περασμένες με τη φλούδα από το μούλτι
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, που θα το περάσουμε από το μούλτι μαζί με την ντομάτα
1 κ.σ. ζάχαρη
αλάτι
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το βούτυρο (κρύο, από το ψυγείο) σε πολύ μικρά κομματάκια, το αβγό, το γάλα, το αλάτι και τη ζάχαρη.
Με τα χέρια μας τρίβουμε ψιχουλιαστά όλα μαζί τα υλικά, μέχρι να νιώσουμε ότι το βούτυρο έχει ενσωματωθεί στο αλεύρι.
Μην περιμένετε να βγει μια ελαστική ζύμη: απλώς με το χέρι τη μαζεύουμε σε μπαλίτσα, τη βάζουμε σε πλαστικό σακουλάκι και την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για ½ ώρα (να την κάνετε μόνο με βούτυρο αγελάδος ή γίδινο και όχι με φυτικό, γιατί αυτό δίνει όλη τη νοστιμιά!).
Όσο η ζύμη κρυώνει, φτιάχνουμε τη σάλτσα: Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε όλα μαζί τα υλικά και μαγειρεύουμε για 15' σε δυνατή φωτιά, μέχρι να εξατμιστούν τα νερά της ντομάτας και να μείνει με το λάδι.
Τηγανίζουμε και τα αβγά.
Σε μια ταρτιέρα απλώνουμε χαρτί ψησίματος, αφού πρώτα το βρέξουμε και το τσαλακώσουμε με τα χέρια μας.
Απλώνουμε με τα χέρια μας τη ζύμη ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια, σε λεπτή στρώση.
Το ίδιο κάνουμε και με τα τοιχώματα, φροντίζοντας στην ένωση με τον πάτο της ταρτιέρας να μη μας βγει χοντρή η ζύμη.
Την τρυπάμε σε όλη την επιφάνεια και την ψήνουμε στους 180°C μέχρι να ροδίσει, για 20' περίπου.
Μόλις ψηθεί, τη βάζουμε σε πιατέλα, τη γεμίζουμε με τη σάλτσα, τοποθετούμε από πάνω προσεχτικά τα αβγά και πασπαλίζουμε με φρέσκο βασιλικό και τριμμένη φέτα.
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.