Υλικά
1 έτοιμο φύλλο κουρού
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. τριμμένο ρεγκάτο
2 αβγά
250 γρ. κιμά
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
½ φλιτζ. λευκό κρασί
½ συσκευασία κονκασέ
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
λίγο λάδι για την ταρτιέρα
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ροδίσει και να απορροφήσει τα υγρά του.
Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε την ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 20' τον κιμά, μέχρι να απορροφήσει τη σάλτσα: τον θέλουμε αρκετά σφιχτό, όχι πολύ ζουμερό.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό και αφήνουμε τον κιμά να κρυώσει.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Λαδώνουμε μια ταρτιέρα 26 εκ. και στρώνουμε τη ζύμη κουρού, φροντίζοντας να καλύψουμε ως επάνω τα τοιχώματα.
Αν κόψουμε τη ζύμη και κάνουμε μπαλώματα, δεν πειράζει.
Τρυπάμε με πιρούνι όλη την επιφάνεια.
Απλώνουμε ομοιόμορφα τον κιμά στη ζύμη. Σε μπολ χτυπάμε το γιαούρτι με το τυρί και τα αβγά.
Απλώνουμε ομοιόμορφα το μίγμα επάνω στον κιμά και ψήνουμε για 40' περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.