X

Η Πανεύκολη Κουρού

Ιδανική λύση για τα τραπεζώματα, αφού δεν χρειάζεται να ανοίξεις φύλλο.

Υλικά

750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)

250 γρ. φέτα βουτυράτη και πικάντικη

200 γρ. μυζήθρα

1 αβγό

250 ml ελαιόλαδο

1 κουτάκι ανθρακούχο νερό

1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

αλάτι, πιπέρι

ελαιόλαδο για το φύλλο

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, 1 κ.γλ. αλάτι, το ελαιόλαδο και το ανθρακούχο νερό.

Με το χέρι μας ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ελαστική μαλακιά ζύμη που να κολλάει ελάχιστα στα χέρια μας.

Αυτό είναι το μυστικό για να βγει αφράτο το φύλλο.

Τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε για περίπου ½ ώρα να ξεκουραστεί.

Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε απαλά τα τυριά (δεν τα θέλουμε λιωμένα, αλλά σε μεγάλες μπουκιές) με το αβγό και μπόλικο πιπεράκι.

Λαδώνουμε γενναιόδωρα ένα χαμηλό ταψάκι με διάμετρο 40 εκ. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Μοιράζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη, το ένα λίγο μεγαλύτερο από το άλλο.

Με το χέρι μας ή με έναν πλάστη, σε αλευρωμένη επιφάνεια και πασπαλίζοντας με αλεύρι την επιφάνεια του ζυμαριού, ανοίγουμε το μεγαλύτερο κομμάτι ζύμης σε χοντρό φύλλο, που να καλύπτει και τα τοιχώματα του ταψιού.

Το απλώνουμε στο ταψάκι.

Σκορπάμε στην επιφάνεια τα τυριά.

Ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο και το μικρότερο κομμάτι, σκεπάζουμε την επιφάνεια και ενώνουμε με το χέρι μας στο γείσο τα δύο φύλλα.

Δεν θέλουμε κόθρο σε αυτή την πίτα, απλά να ενωθούν τα δύο φύλλα.

Λαδώνουμε με μπόλικο ελαιόλαδο την επιφάνεια και ψήνουμε για 40' περίπου ή μέχρι να ροδίσει.

Αυτή η πίτα είναι νοστιμότερη ζεστή!

Επίσης...

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τα μοναδικά μπλε τυριά της Ευρώπης

Ο πραγματικός afficionado των τυριών, δεν μπορεί παρά να κρατάει μια ιδιαίτερη θέση στη γαστρονομική του καρδιά για τα μπλε τυριά, αυτά με το χαρακτηριστικό δίκτυο από μπλε φλεβίτσες και στίγματα, που χαράζουν, διατρέχουν, στολίζουν τη λευκή ή υποκίτρινη κρεμώδη μάζα τους…

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Τυρόπιτα με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με γιαούρτι.