Υλικά
750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
250 γρ. φέτα βουτυράτη και πικάντικη
200 γρ. μυζήθρα
1 αβγό
250 ml ελαιόλαδο
1 κουτάκι ανθρακούχο νερό
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο για το φύλλο
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, 1 κ.γλ. αλάτι, το ελαιόλαδο και το ανθρακούχο νερό.
Με το χέρι μας ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ελαστική μαλακιά ζύμη που να κολλάει ελάχιστα στα χέρια μας.
Αυτό είναι το μυστικό για να βγει αφράτο το φύλλο.
Τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε για περίπου ½ ώρα να ξεκουραστεί.
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε απαλά τα τυριά (δεν τα θέλουμε λιωμένα, αλλά σε μεγάλες μπουκιές) με το αβγό και μπόλικο πιπεράκι.
Λαδώνουμε γενναιόδωρα ένα χαμηλό ταψάκι με διάμετρο 40 εκ. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Μοιράζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη, το ένα λίγο μεγαλύτερο από το άλλο.
Με το χέρι μας ή με έναν πλάστη, σε αλευρωμένη επιφάνεια και πασπαλίζοντας με αλεύρι την επιφάνεια του ζυμαριού, ανοίγουμε το μεγαλύτερο κομμάτι ζύμης σε χοντρό φύλλο, που να καλύπτει και τα τοιχώματα του ταψιού.
Το απλώνουμε στο ταψάκι.
Σκορπάμε στην επιφάνεια τα τυριά.
Ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο και το μικρότερο κομμάτι, σκεπάζουμε την επιφάνεια και ενώνουμε με το χέρι μας στο γείσο τα δύο φύλλα.
Δεν θέλουμε κόθρο σε αυτή την πίτα, απλά να ενωθούν τα δύο φύλλα.
Λαδώνουμε με μπόλικο ελαιόλαδο την επιφάνεια και ψήνουμε για 40' περίπου ή μέχρι να ροδίσει.
Αυτή η πίτα είναι νοστιμότερη ζεστή!