Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.γλ. τριμμένο μπαχάρι ή μίγμα μπαχαρικών
½ συσκευασία ντομάτα κονκασέ
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
150 γρ. τριμμένο τυρί (γραβιέρα, κεφαλογραβιέρα, κασέρι)
2 αβγά
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο για το φύλλο
Εκτέλεση
Σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε πολύ δυνατή φωτιά σοτάρουμε τον κιμά με το μπαχάρι μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε για άλλο 1' το σοτάρισμα.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την ντομάτα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε τον κιμά για 20'.
Στο τέλος, εκτός φωτιάς, προσθέτουμε τον μαϊντανό, τα αβγά και το τυρί και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε τον κιμά να κρυώσει.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Λαδώνουμε τη φόρμα του κέικ με την τρύπα στη μέση. Ανοίγουμε μπροστά μας το πακέτο με τα φύλλα και λαδώνουμε το καθένα ξεχωριστά πριν το στρώσουμε στη φόρμα.
Στρώνουμε τα φύλλα ως εξής: Βάζουμε το κάθε φύλλο πάνω στη φόρμα και τρυπάμε το κέντρο εκεί που υπάρχει η προεξοχή.
Με το χέρι μας στρώνουμε το κάθε φύλλο ώστε να καλυφθεί ομοιόμορφα ο πάτος.
Στρώνουμε όλα τα φύλλα, αφήνοντας τις άκρες να προεξέχουν. Βάζουμε τον κιμά και κλείνουμε καλά την επιφάνεια με τα φύλλα που προεξέχουν.
Λαδώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε για 45'-50', μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
Αφήνουμε λίγο την πίτα να κρυώσει πριν την ξεφορμάρουμε.
Είναι νοστιμότερη ζεστή ή χλιαρή.