Υλικά
5 μακρόστενες μελιτζάνες σε ροδέλες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο όπως στη χωριάτικη
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.γλ. ρίγανη
2 φλιτζ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα μαζί με κασέρι
3 αβγά
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο για το ταψί
κεφαλογραβιέρα για την κρούστα
Εκτέλεση
Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τις μελιτζάνες, αφού τις αλατίσουμε, μαζί με το κρεμμύδι, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ψηθούν και να μαλακώσουν.
Αν διαλυθούν στο ψήσιμο, δεν μας πειράζει καθόλου.
Προς το τέλος προσθέτουμε το σκόρδο, να μαλακώσει κι αυτό.
Κατεβάζουμε τις μελιτζάνες από τη φωτιά, τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και, όπως είναι στο τηγάνι, τις ανακατεύουμε καλά με τον μαϊντανό, τη ρίγανη, τα τυριά και το πιπέρι.
Μεταφέρουμε σε μια ευρύχωρη λεκάνη και προσθέτουμε τα αβγά, που θα τα χτυπήσουμε πρώτα σε ένα μπολάκι, και το αλεύρι.
Ανακατεύουμε καλά με κουτάλι.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Μεταφέρουμε το μίγμα σε λαδωμένο ταψί και το απλώνουμε σε λεπτό στρώμα, προσέχοντας να μην ξεπεράσει το 1 εκ. σε ύψος.
Πασπαλίζουμε με κεφαλογραβιέρα.
Ψήνουμε την πίτα για 50' περίπου, μέχρι να ροδίσει ωραία η κρούστα.