Υλικά
2 φλιτζ. ελιές θρούμπες χωρίς το κουκούτσι
3 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
νερό, όσο πάρει (2 φλιτζ. περίπου)
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. ρίγανη
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
½ φλιτζ. ελαιόλαδο & λίγο ακόμα για το ταψί
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις κόβουμε στα δύο.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μαραίνουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το κρεμμυδάκι μέχρι να μαλακώσουν.
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, λίγο αλάτι, το ελαιόλαδο και όσο νερό χρειαστεί μέχρι να πάρουμε έναν παχύρρευστο χυλό.
Προσθέτουμε τις ελιές, τα κρεμμύδια και τη ρίγανη.
Λαδώνουμε ένα ταψάκι και απλώνουμε ομοιόμορφα τον χυλό σε λεπτή στρώση, με περίπου 1 εκ. ύψος.
Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 200°C για 45' περίπου ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.