Υλικά
3 πράσινες πιπεριές σε ροδέλες
3 κόκκινες πιπεριές σε ροδέλες
3 κίτρινες πιπεριές σε ροδέλες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 πράσα σε ροδέλες
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. φέτα τριμμένη
10 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
4 αβγά
1 γιαούρτι
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο για το ταψί
Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον, τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν και να ροδίσουν.
Αφήνουμε τα λαχανικά να κρυώσουν και σε μια λεκάνη τα ανακατεύουμε με το τυρί, τα αβγά, αλάτι, πιπέρι, το γιαούρτι και τον άνηθο.
Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε ομοιόμορφα το μίγμα σε λεπτή στρώση, με ύψος 1 εκ. περίπου.
Ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδίσει η πίτα, για 45'-50' περίπου.