Υλικά
• 1/2 πακέτο κριθαράκι
• 3 κολοκυθάκια
• μισή κόκκινη πιπεριά
• μισή κίτρινη πιπερια
• 1 ξερό κρεμμύδι
• 2 φρέσκα κρεμμύδια
• 1 σφηνοπότηρο ούζο
• λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
• λίγα ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού
• 3 σκελίδες σκόρδο
• 1 μεγάλο καρότο
• 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
• 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
• 1 μεγάλη φρέσκια ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
• 1 πρέζα κανέλα
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το λάδι με το φρέσκο κρεμμύδι και τις πιπεριές.
Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και το καρότο που τα έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια, τα ψιλο-τσιγαρίζουμε και σβήνουμε με το ούζο.
Ρίχνουμε τη ντομάτα και τον πελτέ και φέρνουμε μια στροφή.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και κανέλα, προσθέτουμε και νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας.
Το ζουμί μας πρέπει να είναι αρκετό και χυλομένο.
Μετά παίρνουμε ένα πυρέξ και αδειάζουμε την κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το σκόρδο, βασιλικό, φρέσκο κρεμμυδάκι, μαϊντανό και βάζουμε στο φούρνο μέχρι να αρχίζει να χοχλάζει...
Τότε ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι μας αφήνουμε για 7 λεπτά και κλείνουμε το φούρνο.