Follow us

Μακαρόνια με Λαχανικά και Ταχίνι

Η συνταγή για μακαρόνια με λαχανικά και ταχίνι.

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑΧΙΝΙ

Υλικά

•1 πακέτο μακαρόνια

•200 γρ. μπρόκολο σε μικρές τούφες

•200 γρ. κουνουπίδι κομμένο σε μικρές τούφες

•100 γρ. ταχίνι

•80 ml σησαμέλαιο

•2 καρότα

•1 πράσο (το άσπρο κομμάτι) ψιλοκομμένο

•1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους

•σουσάμι

•λίγο κύμινο

•αλάτι

•πιπέρι

•ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε.

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το σησαμέλαιο και τσιγαρίζουμε το πράσο και το καρότο.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ζεσταθούν, χωρίς να ψηθούν και να μαραθούν.

Ρίχνουμε το κύμινο και αλατοπιπερώνουμε.

Ρίχνουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα με τα λαχανικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με σουσάμι και 1 κουταλιά ταχίνι σε κάθε πιάτο.

Επίσης...

3 ιδιαίτερες συνταγές για νιόκι

Δοκιμάστε αυτούς τους συνδυασμούς με τα νιόκι, που θα τα βρείτε εντός σε δύο παραλλαγές, με ρικότα και με πατάτα.

Απολαυστικές συνταγές με ζυμαρικά για κάθε περίσταση

Από κλασικά ιταλικά πιάτα μέχρι πιο μοντέρνες προτάσεις, ακολουθούν συνταγές που σίγουρα θα ικανοποιήσουν κάθε ουρανίσκο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 μακαρονάδες με σολομό

Δοκίμασε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές που συνδυάζουν τα ζυμαρικά με την πλούσια γεύση του ψαριού.

3 συνταγές για πεντανόστιμα κανελόνια

Κλασικά με κιμά ή ιδιαίτερα με μανιτάρια ή και σπανάκι, τα κανελόνια είναι πάντα μια ιδανική λύση για ένα λαχταριστό γεύμα.

Γιουβαρλάκια µε Χυλοπίτες

Η συνταγή για γιουβαρλάκια με χυλοπίτες.

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.