Υλικά
• 10-12 φύλλα χωριάτικα για πίτα
• 1/2 κιλό ελιές χωρίς το κουκούτσι τους
• 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
• 5 κρεμμυδάκια φρέσκα
• 3 πράσα μεγάλα
• 2 ώριμες ντομάτες
• 250 γρ. φέτα
• 1 κουταλάκι πιπέρι άσπρο
• λάδι για τα φύλλα
Εκτέλεση
Κόβουμε τις ελιές στα 8 (με το μαχαίρι).
Κόβουμε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, το πράσο και τη ντομάτα και τα σοτάρουμε με λίγο λάδι για να μαραθούν.
Βάζουμε τα προηγούμενα υλικά μαζί με τη φέτα τριμμένη με τα χέρια και το πιπέρι σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε.
Χωρίζουμε τη γέμιση σε ίσα μέρη, όσα είναι και τα φύλλα που έχουμε.
Λαδώνουμε ένα ταψί που να χωράει κατά μήκος τα φύλλα.
Παίρνουμε ένα-ένα το κάθε φύλλο, το λαδώνουμε με ένα πινέλο και σκορπίζουμε σε όλη του την επιφάνεια μία δόση από τη γέμιση που έχουμε ετοιμάσει.
Τυλίγουμε το φύλλο και το τοποθετούμε στο ταψί.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και η γέμιση.
Τέλος, λαδώνουμε ελαφρά τα στριφτάρια από πάνω καθώς είναι μέσα στο ταψί.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μία ώρα περίπου.